Hundträning

Fysträning
Valpträning och vardagslydnad
Nosework
Grunder i agility

Hundträning

En bit som har börjat ta större plats i vårt företag är hundträning. Vi har själva fyra hundar, två Minature American Shepherd och två Border Collies.

Fysträning

Du kan boka privatlektioner i bl.a: Fysträning. En av MASarna är sjuk i en ärftlig neurologisk sjukdom och det har drivit vårt intresse för rehab och prehab. Vi jobbar med balans och proprioceptionsträning.  Det kan vara allt ifrån att kliva i och ur lådor, klättra på, över, under allt man kan komma på. Gå på olika material och verkligen väcka nervcellerna så att motoriken kan fungera. Vi jobbar också med styrketräning i form av övningar på balansdynor och balansbollar och allt man kan komma på i naturen. Vi rekommenderar att kombinera med simning och eller  vattentrask och till det rekommenderar vi t.ex Göteborgs Hundsim. 

Rehabilitering innebär att återfå normal funktion. Har du en hund som haft en skada och kanske blivit behandlad veterinärt. I rehab ingår flera bitar. Det vi kan hjälpa dig med är behandling, fysträning och tips på vad du kan göra.

Friskvård, vi kan ge tips på träningsupplägg om du t.ex vill optimera din tävlingshund och förebygga skada.

Vi har en helt fantastisk kollega och mentor inom hundfysioterapin, Leg. Fysioterapeut Anna Nähl på Dog totality sweden, du hittar henne på Instagram och där finns massa fina videos med bra tips!

Nosework

En helt fantastiskt rolig sysselsättning för hund och dess människa! Vill du prova eller utvecklas och tävla? Mia är gdk noseworkinstruktör, doftprovsdomare och tävlar i NW1 och NW2 och tar emot för privatlektioner.

Valpträning

All form av träning med valpar är något jag, Mia älskar! Kanske har du inte fått till att gå en valpkurs och vill kunna styra var och när. Under 2022-2023 går Mia hundinstruktör-hundpsykologutbildning på Hundskolorna i Skövde och kommer hålla kurser i grundträning från valp till vuxenhund. Just nu finns det plats för ”projektekipage”= kurser som Mia ska hålla inom ramen för utbildningen och dessa är kraftigt rabatterade. Hör av dig om du är intresserad!

Agility grunder

Mia är gdk A1 instruktör, tävlar i klass 3 och håller agilitykurser för nybörjare och fortsättningsekipage i Skövde och på Hundskolan i Göteborg. Hon erbjuder också privatlektioner i vår regi i grundträning från 4-6 månaders ålder beroende på hund och förare. Fokus ligger på belöningar, vad och hur man kan belöna och belöningsplacering. Lek, förståelse och teknik är fokus. Vi har några hinder, ett par korta tunnlar och det som behövs för grundinlärning. Det vi behöver om du vill boka privatlektion är en plats att vara på. Lokalhyra kan tillkomma beroende på var vi tränar.