nya

Kurser

Det är dags för flera nya kurser för terapeuter. 

Hör av dig vid intresse

Akupunktur,
Manuell medicin – örter

Kursåret 2020 blev inte som det var tänkt.

Det var planerat en kurs i spirituell akupunktur med veterinär akupunktör Are Thoresen först på våren, sen i September men den får skjutas fram ytterligare tills Norska karantänen släpps och smittläget är säkrare. Men den kommer bli av! Öppen för terapeuter. Och Daniel skulle varit iväg i UK på en kurs med honom samtidigt som Mia skulle varit i Holland på ”saddle fitting dissection by veterinarian Dr Annemarie van Gelder who is also an equine chiropractor and saddle fitter and based at a well established veterinary clinic.” Hoppas det blir av 2021 istället.

Det var också planerat en kurs med kiropraktor Sune Jansson och leg vet Doris Börner (Tyskland) i innervatorisk akupunktur och kiropraktik. Fortbildning för terapeuter som jobbar med akupunktur och kiropraktik. Den kommer bli av snart!

Ytterligare en kurs var planerad, med Jean Luc Cornille i rörelseanalys, biomekanik, rehab och träning. Han kan inte komma från USA som läget är men planen är i vår! Öppen för dipl Equiterapeuter och Equine Optimizer.

Vi skulle också haft en helhästdissektion med Sharon May Davis och Zevanja Vermulen, den hoppas vi ännu blir av i höst.

 

Likaså de planerade hästägarkurserna och fortbildning för kollegor har fått pausas lite. Men nu när vi är i September börjar det kännas som att det snart kan bli av! 🙂

 

Kurser för andra än våra elever under 2020

Vi planerar en örtkurs för hästägare. – Anmäl gärna intresse redan nu, den är öppen för alla.

En kurs med fokus på anatomi och att se ekipage i rörelse.

En serie kortkurser för kunder: 1. Hitta skador, smärta, oliksidighet och låsningar 2. Behandla muskler och fascia 3. Rehab efter olika skador

Fler föreläsningar som planeras för kunder och kollegor:

Hovar och resten av kroppen – tillsammans med hovslagare.

Dornterapi för häst och ryttare – vidareutbildning för terapeuter

Ekipakeanalyser, behandling och träning med fokus på ryttare-sadel-häst i samarbete med Maria Hallring och Lena gunnarsson, VBR.

Fler fortbildningskurser för terapeuter

Kurs för hästägare

Öppna kurser som varit under 2019

14-15/4 I samarbete med Svenska Equiterapeutförbundet:  

Rörelseinskränkningar, smärta och trauma- hur dessa interagerar i kroppen med fascia och nerver  med Veterinär Doris Börner

Veterinär Doris Börner arbetar med en kombination av TCM, kiropraktik, Fysioterapi, neurologi och fascia tekniker. Hon är veterinär sedan 1997 och har en gedigen meritlista. Doris är nu ordförande i Tyska häst-veterinärförbundet. 

16/4 I samarbete med Svenska Equiterapeutförbundet:  

Repetitionskurs i Akupunktur med förbundets Daniel Kleen.

Daniel Kleen har stor erfarenhet av såväl akupunktur som att föreläsa. Dagen har temat repetition och fokuserar kring att fräscha upp kunskaperna i akupunkturens grunder. Kursen är inriktad mot TCM.

Akupunkturkurs

Kurser som var under våren 2018

Uppfräschningskurs  i akupunktur för utbildade akupunktörer
24-25 Januari 2018

För alla terapeuter med en grundutbildning i akupunktur men som vill damma av kunskapen och öka på den!

Kursen kommer innehålla teori och praktik.
Vi kommer prata om meridianerna, elementen, punktlokalisation, olika diagnosmetoder så som puls, tingpunkter, shupunkter…
Vi kommer också prata om hur vi kan översätta västerländska diagnoser till tcm och jobba med hur vi hanterar dessa tillstånd.

Vi jobbar med tcm, är inspirerade av Are Thoresens tänk som är vår lärare och jobbar även med mittpunkts akupunktur. Därutöver även västerländsk innervatorisk muskelavslappning och smärtstillande akupunktur.
Vi kopplar ofta ihop akupunkturen med manuell behandling som blir extra intressant när man använder Dorn-terapin också. Där behandlas låsningar med punktbehandling via olika meridianer.

Hästägarkurs del 1 och 2 – För dig som vill lära dig att se och känna skillnaden 3-4 Februari 2018, 24-25 Mars 2018

Den här kursen i två delar vänder sig till dig som hästägare.
Del 1 innebär genomgång av basanatomi och praktiska övningar med häst där du får lära dig lokalisera vissa vanliga problem genom att känna över hästens muskler, senor, leder osv.
Du kommer också få lära dig se andra saker, sådant som vi tittar på när vi undersöker som t.ex. päls, beteende, rörelse, akupunkturpunkter
Del 2 innebär att du får lära dig olika sätt att hjälpa din häst när du nu kan se lite mer vad den behöver. Du får tips om viss stretching, massage, akupressur och örter. Här ingår också praktiska övningar.

Kurs för hästägare

Fortsättningskurs i akupunktur för utbildade akupunktörer
28 Februari – 1 Mars 2018

För alla utbildade akupunktörer.
Vi jobbar med puls, innervationspunkter, olika sätt att se på sjukdom osv.
Kursen kommer anpassas till deltagarna.

Kurs i manuell medicin för utbildade terapeuter
18-19 April 2018
Moilisering och kiropraktik med Caroline Lindsey vars mentorer är Bill Hampton och Daniel Kamen.
Kursen är endast öppen för yrkeserfarna terapeuter med veterinär basmedicinsk utbildning och någon form av utbildning (minst 1 år) i manuell medicin. Denna kurs går mer in i detalj och kan ses som en fördjupning av Equiterapeuternas årsmöte/kurs som vi håller precis innan.

Kurs för kollegor inom manuell medicin på häst.