Alice Lindgårde – Hoppning

Alice är 24 år gammal och bosatt i Örby i Marks kommun.

Hon tävlar och tränar både hoppning och dressyr med sina egna, och andras hästar. Alice jobbar som ridlärare på Marks ridklubb där hon håller i hoppspecialen en dag i veckan.

Förutom arbetet på klubben håller hon egna träningar i främst hoppning.

Mini Miles, som är främst i rampljuset just nu är hennes valack f.2009. Tillsammans med Miles har de placeringar och vinster upp till 1.45m. Förutom dessa framgångar har de ridit unghästchampionaten i Flyinge, deltagit i Falsterbo etc. I år har de även debuterat 1.50m tillsammans.

Alice är en fantastisk ryttare på många sätt och har en vilja som få andra. Vi har valt att sponsra henne i sin satsning och hoppas och tror att de kommer nå hela vägen!

Hon Driver Stall Lilla Vrå där hon tar emot tränings och försäljningshästar samt är återförsäljare för Brogaardens foder. – Vi rekomenderar Alice!

 

Josefin Blom Lugn – Landslagsryttare i Distansritt

Josefin är en 26-årig distansryttare bosatt utanför Norrtälje, norr om Stockholm. Malin har tävlat i distansritt sedan 2011 och har under den tiden haft kontrakt som utmanare för det svenska Young Rider-landslaget i distansritt 2013 och 2014. Under 2016 avancerade hon och blev utmanare för det svenska seniorlandslaget, vilket hon fortsatt att vara under 2017 och 2018 och nu 2019 är hon med.

Josefins målsättning är att vara en av Sveriges – och så småningom världens – bästa distansryttare, vilket hon satsar helhjärtat på. Som person är hon målmedveten, ambitiös och fast besluten om att nå sitt mål. Hon tränar sina hästar för topprestation inom distansgrenen och brinner för det hon ägnar sig åt. I bloggen kan du läsa mer om Josefin och få lite träningstips. Hon har en fantastiskt fin inställning, hälsosam och värderar teamwork, det är det som gör att vi fortsätter samarbetet år efter år.

Under hennes tävlingssäsong tävlar hon mycket både i Sverige och utomlands, och är även med på en del evenemang kring distansritt och hästar i allmänhet. Josefin är en stark drivkraft och ett välkänt namn inom hästvärlden. Hemma på gården har hon flertalet blivande distansstjärnor samt några mer rutinerade hästar. Hennes nuvarande mål är att bli uttagen till EM i England 2019. Och vi håller alla tummar!!

 

Rosie Blomquist – Barrel Race, western

Rosie är en 25-årig tjej från Skaraborg. Hon blev satt på skövdes ridskola när hon var 3 år av sin mamma, och det lade grunden för hennes hästintresse. Rosie höll till på ridskolan i 10 år så det finns del klassisk ridning i ryggen. Hos hennes pappa är hon uppvuxen med westernhästar. När Rosie var 8 år så tävlade hon sin första westerntävling, barrel race, på pappans american painthorse, Candy. Där och då hittade hon sitt ”kall i livet”. Det följdes några framgångsrika år som ungdom på tävlingsbanorna i Sverige. Först red hon en lånad C-ponny för att sedan gå över på pappas gamla tävlingshäst Charie.

År 2009 föddes hennes nuvarande tävlingshäst, Dash my Success. En egen uppfödning som Rosie själv har ridit in och tränat. Hon har varit oslagen i barrel race under flera år. Tillsammans har de 12 SM-medaljer varav 7 guld sedan 2014. De tävlar i klasserna team sorting, team penning och barrel race.

Rosie har även en unghäst som fick komma ut på tävlingsbanan 2018 och blev årets häst! Whambams Royal Boon. Med honom har hon nya mål, i nya klasser.

Om hon blickar framåt nåt år så finns förhoppningen att Success har ett friskt föl vid sidan som har lika stora drömmar som Rosie om att svänga runt tunnorna och att hon har en stabil tävlingshäst i  Boon och att de då gått upp på ett ”bridle”.

 

Monica Björsell – Islandshäst

Monica är en uppskattad ridlärare och tillsammans med maken Johan erbjuder de också turridning och läger för alla åldrar.

Monica fick sin första häst när hon var 1 år, ett litet islandssto som hennes pappa köpte på livdjursaktion. Monica är med andra ord född och uppvuxen runt och med hästar. Hon är utbildad grundskollärare, men la den karriären på hyllan för att starta ridskola för snart 10 år sedan. Sedan dess har hon utbildat sig till Ridlärare 1 för islandshäst och gått avelskurser. Tidigare har hon tävlat i passgrenar, och nu rids den hästen av dottern Märta som även hon är en utav våra sponsorryttare.
2016 köptes Mozart från Sundsberg, en topp avelshingst som Monica nu också tävlar. Under flera år har de på gården anlitat Mia och Daniel med mycket goda resultat. De kollar både hästar och ryttare, och följer nu Mozart och Monica riktigt nära. Förra sommaren fick Mozart en sträckning fram i bringan under betäckningssäsongen och då var det mycket tryggt att ha Mia och Daniel där. Han fick både behandling och örter – Mover, som de sedan dess alltid har hemma. Mia och Daniel var också inblandade i avelsarbetet och de ston som var svåra fick hjälp av deras örter.
-”På gården finns ridskolehästar, avelshästar och unghästar – alla kollas regelbundet av Mia och Daniel. Deras sätt att hantera hästar (och ryttare) i kombination med diskussioner med oss ägare gör att hästarna får absolut bästa förutsättningar för att kunna göra det de är till för.” – Monica

 

Märta Björsell – Islandshäst

Märta, Monicas dotter, har ridit hel sitt liv. Hon började tävla som 6 åring på en av ridskolehästarna. 2014 fick hon prova Katla och började rida pass. Hon fick lov att prova att tävla pass och redan första starten kvalade hon till Sm i 150 m passlöp. En gren där man rider 2 och 2 i race mot varandra, man startar ur startbox. Redan tävlingen efter kvalar de även i grenen speedpass. 10 år gammal vinner Märta sitt första Smguld i 150m passlöp. Hon fick också brons i speedpass! När man tävlar islandshäst tävlar man tillsammans men man delas in i 3 åldersgrupper, junior som man är tom 15 år, young rider som man är tom 21 och och Senior och där finns ingen över gräns! Hösten 2014 ändrades reglerna för hur gammal man måste bara för att få starta ur startbox och den nya regeln blev att man måste fyllt 13 år… ett bakslag för Märta! Men så i år satt alla ting på plats, Märta kvalade till Sm i både 150m och speedpass. Mia och Daniel var stort stöd och hjälper oss att hålla Katla i väldigt god form! Katla är 21 år i år och i mycket fin form! Det blev ett Smguld i år igen i 150 m. Och en 5e plats i speedpass- mycket nöjd Märta!! Märtas mål nu är att kunna starta Katla även nästa år Hon har också fått en ny häst under året som hon så smått ska börja tävla under 2019.

 

Maria Blixt – Hoppning

Maria började rida när hon var 5 år på sin busiga lilla shettis som hade som hobby att sticka huvudet under staketet i paddocken så avramlingarna skedde allt som oftast. De 100 avramlingarna man ska komma upp i skedde ganska tidigt med andra ord. Efter shettis tiden red Maria sedan många ponnyer upp till MSV-nivå i hoppning.

Hennes absolut bästa var en 13 årig hingst som hette Oosthock Flories. Tillsammans vann de väldigt många tävlingar och där lärde hon att det är inte farten man vinner på utan de snäva svängarna.
Det har blivit många hästar genom åren men den som hon ägt längst och gjort mest med är Sunday times som var 7 år när Maria köpte henne. Och hon var helt galen, definitionen av fuxmärr.
Tyra, som hon kallas, hoppade i alla lägen men bocka o sparka o sprang fort som bara den.
Efter några års arbete så red dei upp till 1.45m men det hon var allra bäst på var att vinna 1.30m speed klasser.
Den hästen har gett Maria många bra minnen och jag har verkligen fått lära mig att man måste anpassa träning efter den individ man sitter på. Nu har hon en 1,5 åring efter henne och förhoppningsvis är det en till på gång.
Just nu har hon hästen Adutsch 13 år gammal som hon rider upp till 140 på, en riktigt förvuxen racer ponny men hjärtat på rätt ställe.
Det finns fler hästar, bland annat ett 10-årigt sto Danturina som hon ridit upp till 130 på och en 5åriga valack, Illario.
Marias stora mål är att kunna rida 150 men det är inget hon vill pressa Adutsch till även om hon tror att han hade försökt. Därför väntar de nu på yngre förmågor och hoppas att de har kapaciteten för det.
Marias största mål är att lära sig mer om hästen som helhet.
Det är inte bara skaffa sig en bra häst o träna på utan hela upplägget med hästägandet måste stämma för att nå toppen.
Uppbyggnaden, val av tävlingar och klasser, foder, underlag mm och såklart skoningen, det är många bitar som måste falla på plats.
Maria är även utbildad hovslagare och avla gesäll prov 2013 och har arbetat sedan dess.
-”Jag tror att det är viktigt med ett bra samarbete mellan ryttare hovslagare, equiterapeut, tränare och veterinär.” / Maria

 

Malin Andersson – Hoppning

Malin är uppvuxen med hästar och fokus på god hästhållning tack vare sin mamma som tävlar på relativt hög nivå.
Malin fick sin första ponny när hon var sex år gammal och har sedan dess hållit på med hästar. Malin tävlade till en början mest dressyr men har nu bytt gren till hoppning och fälttävlan istället. Hennes tävlingshäst fick nyss tasbort och nu jobbar hon med Whigsbodrough Magic, en d-ponny val på 9 år gammal. Hennes plan med denna hästen är att få honom trygg i sig själv, innan de kan börja tävla och  klättra i klasserna, främst i hoppningen.
 
Malin som ryttare är väldigt mjuk och lugn, bestämd och orädd av sig. Malin har fått en mycket god grund och kan därför rida de flesta typer utav hästar. Hon som ryttare och person är i allmänhet är väldigt målmedveten, har hon bestämt sig för att göra något, då gör hon det.
 
Det viktigaste för Malin med hästarna är att de ska må bra.
”Ni har behandlat både mig och mina hästar flera gånger och jag har även prövat flera utav era örter till hästarna, och det har varit fantastiska resultat efter allt! Vi har haft ute många innan er och provat många preparat, men ingen slår er eller era örtblandningar. Jag tycker verkligen att ni är de som är bäst, det är er jag rekommenderar så fort någon frågar efter tips om kiropraktik eller liknande. Jag står gärna för att göra reklam för er, då ni är duktiga på riktigt och ni är dessutom väldigt trevliga och ärliga. Därför vill jag bli en del utav ert underbara team.” – Malin
 
Malins mål för sin framtid är att utbilda sig till veterinär och även komplettera med vår utbildning. Allt för att få så många verktyg som möjligt för att kunna hjälpa djur, speciellt hästar, i framtiden. Ett mål Malin vet är högt satt, men det är inte heller omöjligt att nå.
 
 

 

Robert Lagergren

Robert är bosatt i lilla edet där han jobbar heltid som hästtränare. Där tränar o tävlar de hästar inom grenarna reining cutting o working cowhorse. Robert är 33 år och har hållt på med hästar sen han var 3år och började då på ridskola något år innan intresset för westernridningen växte fram.
Robert har jobbat i usa under ett par år för en av världens bästa hästtränare innan han 2008 flyttade hem till Sverige för att dra igång sin egen träningsverksamhet som han arbetat med på heltid sedan dess.
Bland meriterna finns
7 x sm guld
1 x sm silver (samma år som han även tog guld)
1 x sm brons

Roberts största merit är en första placering samt en andra placering på Europas största westerntävling ”Americana” år 2015 där han även var finalist 2018.
Robert är även den tränaren som vunnit mest prispengar inom working cowhorse i norra Europa.

 

 

Sofia Stamborg – Hoppning

presentation kommer

 

Hannes Melin – Hoppning

presentation kommer

 

Carina Balder – Trav

presentation kommer