Tristess

Vilja att förändra livet

Tanke

Basmedicin
Gedigen teori

Känsla

Akupunktur
Hjärta till hjärta
Närvaro

Vilja

Manuell medicin
Aktivera energi och kraft
Händerna – våra verktyg

jag vill gå utbildningen och förändra mitt liv

Utbildningens mål

Att utbilda landets bästa hästterapeuter

Utbildningen till Equine Optimizer är förlagd på 3 år, delvis distans och med ett antal träffar. Det är den utbildning i Sverige som har överlägset mest undervisningstimmar så om du vill få den mest gedigna grunden och spetskompetens i akupunktur och manuell medicin så har du kommit rätt.

Som elev får du en grundlig utbildning i veterinär basmedicin, de tre sorternas akupunktur som vi jobbar med; TCM-, innervatorisk- och spirituell akupunktur. Du får utveckla god kunskap och förståelse för och god teknik i AMT avancerad manuell terapi Du får också lära dig grundläggande sadeltillpassning enligt VBR och huvudlag och bettillpassning. Örter och laser ingår också i utbildningen. En Equine Optimizer ska känna till hur andra yrkesverksamma inom hästsektorn jobbar och ha kännedom om alla discipliner, för möjlighet till framtida samarbeten. Utbildningen innehåller också personlig utveckling och viss utbildning i företagande. Det är viktigt för oss att alla utvecklas och växer sin entreprenörskunskap då en terapeut oftast arbetar i egen regi.

Poängen är att en Equine Optimizer ska bli hästägarens självklara stöd och jobba komplementärmedicinskt, både med förebyggande friskvård och rehabilitering samt behandling i samarbete med veterinär. Allt för hästens och ekipagets bästa.

Jag vill gå utbildningen och förändra mitt liv

Cert. Equine Optimizer

AHW Elite Education har 2016-2019 och 2019-2022 utbildat 20 riktigt duktiga Equine Optimizers, equiterapeuter, häst fysioterapeuter, som alla jobbar aktivt med behandling av häst. De tog examen i Augusti -19 respektive sept – 22 och blev godkända av oss samt av kiropraktor och akupunktör Sune Jansson. 2019 hade vi också hjälp av Leg vet Doris Börner, veterinär-fysioterapeut Caroline Lindsey och equiterapeut Helena Christoffersson.

Just nu, 2022-2025 är det sju elever som studerar och som våren 2023 kommer vara godkända för praktik.

Här hittar du en cert Equine Optimizer nära dig

 

Jag vill gå utbildningen och förändra mitt liv

Kursinnehåll

Anatomi och fysiologi
Kurserna innefattar läran om vävnader, organ och organsystem, benen, musklerna, lederna och nerverna.

Patologi
Kursen innefattar grundläggande sjukdomslära om hästens vanligaste sjukdomar.

Näringslära
Kursen innefattar grundläggande kunskaper i hästens utfodring och näringsbehov.

Etiologi
Kursen innefattar grundläggande  kunskaper i hästens beteende. Både gentemot andra hästar och gentemot människor.

Manuell medicin
Kursen innefattar gedigen förståelse samt teoretisk och praktisk kunskap för kroppens symmetri och rörlighet.

Akupunktur
Kursen innefattar gedigen förståelse samt teoretisk och praktisk kunskap för den kinesiska medicinen och särskilt akupunktur.

Örter
Kursen innefattar grundläggande kunskaper i örtmedicin.

Maskiner
Laser för behandling av sår och skador samt akupunktur i samarbete med Irradia Ev. el och djupvåg

Utrustning
Gedigen grund i sadeltillpassning och analys av sadel, häst ryttare i samarbete med bla. VBR

Bett och huvudlagstillpassning

Övrigt
Det finns plats för specialintressen och utrymme för elever att påverka en del kurstimmar

Egna och andra yrken
Kursen innefattar kunskaper hur man arbetar som terapeut rörande exempelvis journalföring och tystnadsplikt samt om andra yrken och yrkesutövare inom hästnäringen.

Coachning
Vår avsikt är att skapa duktiga kollegor runt om i landet. Vi vill att våra elever ska lyckas. Därför kommer vi att finnas med som mentorer under och efter avslutad utbildning.

Praktik
Eleverna gör praktik hos olika yrkesverksamma inom hästsektorn och skapar i första hand dessa kontakter själva. En del av praktiken sker med Mia och Daniel och färdiga Equine Optimizer plus att eleven gör ett stort antal analyser/behandlingar på egen hand. År 2 får man börja jobba och ta elevpris för sina behandlingar vilket gör att man kan finansiera en del av utbildningen.

Lagar och regler
Eleverna får utbildning i vad som gäller för lagar och regler kring deras yrke.

Prov och specialarbete
Mellan seminarier arbetar eleven med hemtentamen och egna studier. År 1 och 2 efterföljs av slutprov. Ett examensarbete ska göras år 3. Slutexamen sist år 3.

Lärare och föreläsare
Ansvariga för utbildningen är Mia och Daniel Kleen. Under utbildningen kommer flera olika svenska och internationella veterinärer, terapeuter och andra experter att föreläsa om sina specialområden såsom tänder, neurologi, ortopedi, akupunktur. Dessutom kommer andra professionella att hålla föreläsningar, så som hovslagare, hovterapeut/hovvårdare, foderspecialist och beteendevetare, och elitryttare inom olika discipliner.

Betygen i kurserna är:
Mycket Väl Godkänd, Väl Godkänd, Godkänd, Icke Godkänd
När du genomfört utbildningen med Godkända betyg blir du certifierad Equine Optimizer.

Jag vill gå utbildningen

Tid, kostnad och övrig information

Kursen räknas som 3 år heltidsstudier och bedrivs delvis på distans. Eleverna läser lärarlett men delvis självständigt. Man bör kunna lägga i snitt 3 klocktimmar per dag hemma, 7 dagar i veckan året runt. Det innebär att du kan jobba samtidigt och fasa över till att jobba mer och mer med behandlingar i den takt och mängd du vill. Vi rekommenderar att man jobbar max 75% med annat yrke under tiden.

99 seminariedagar (33 helger, 11 per år) sker på plats. Oftast är dessa dagar förlagda fredag- söndag men det kan förekomma även några torsdagar eller annan veckodag. Däremellan är det hemtentamen, praktik, specialarbete och självstudier.

Oftast håller vi till i Mölndal men det kommer ibland vara på annan ort. (Än så länge har vi varit i Stockholm, Varberg och Skåne också)

Totalt pris för 3 år 2022-2025 är 198000 ex moms. När man skrivit på avtal så har man en plats och förbundit sig att betala hela utbildningen och vi har förbundit oss att genomföra hela utbildningen. Det finns möjlighet att månadsbetala under 36 månader efter avtal. Det tillkommer kurslitteratur ca 10000 samt anmälningsavgift på 3000 SEK ink moms och en examensavgift på 5000 SEK ex moms. Det ingår inte boende. Det är obligatorisk middag varje seminarie och där ingår 1 huvudrätt. Dessutom ingår skoljacka, väst och tröjor för varma och kalla årstider (för summan av anmälningsavgiften).

Vill du veta mer om hur det är att gå utbildningen fråga gärna någon av de som är certifierade.

Vill du även läsa till certifiering på hund?

Vi erbjuder ca20-24 dagar extra av lärarledd tid. Man läser själv hund parallellt med det vi går igenom på häst. Det innebär att man får mer tid med lärare i mindre grupp och det är stor fördel för utvecklingen även på hästsidan. Läs mer om vad det innebär att bli Canine Optimizer Här

Har du frågor? Kontakta oss!

0763090738 – mdkleen@equiterapi.com