Vårt mål är att utbilda landets bästa hästterapeuter!

Vi har en klass i taget för att kunna ge alla elever bästa support. Just nu pågår en utbildning mellan oktober 2019-oktober 2022. Nästa start blir hösten 2022 och det är möjligt att ansöka från Januari 2022 men lämna gärna intresseanmälan innan. 🙂

AHW Elite Education har under 2016-2019 utbildat 17 riktigt duktiga häst fysioterapeuter som alla jobbar aktivt med behandling av häst. De tog examen i Augusti -19 och blev godkända av oss samt av kiropraktor och akupunktör Sune Jansson, Leg vet Doris Börner, veterinär-fysioterapeut Caroline Lindsey, equiterapeut Helena Christoffersson.

2019-2022 har vi 12 ambitiösa elever från Örnsköldsvik till Västervik till Helsingborg.


Kanske är detta yrket något för dig?  

Vill du veta mer om hur det är att gå utbildningen fråga gärna någon av de som är certifierade.

Jag vill gå utbildningen

 

Våra elever fick se in i munnen och undersöka bettet.

Du kan jobba deltid och plugga samtidigt

Utbildningen är 3 årig på distans och med ett antal träffar, den utbildning i Sverige som har överlägset mest undervisningstimmar så om du vill få den mest gedigna grunden och spetskompetens i akupunktur och manuell medicin så har du kommit rätt.

Utbildningen innefattar en grundlig utbildning i veterinär basmedicin, TCM-akupunktur och örter samt AMT; avancerad manuell terapi i syfte att återställa fri rörlighet i leder med osteopatiska, dornterapeutiska och mjuka kiropraktik-liknande tekniker. Du får också lära dig grundläggande sadel och huvudlag, bett – tillpassning och laser.

Dessutom ingår det att skapa god inblick i hur andra yrkesverksamma inom hästsektorn jobbar. Vi vill också ge förståelse för alla discipliner och möjlighet till framtida samarbeten.

Poängen är att en Equine Optimizer ska bli hästägarens självklara stöd och jobba komplementärmedicinskt, både med förebyggande friskvård och rehabilitering samt behandling i samarbete med veterinär. Allt för hästens och ekipagets bästa.

Utbildningen innehåller också personlig utveckling och viss utbildning i företagande.  Det är viktigt för oss att alla utvecklas och växer sin entreprenörskunskap då en terapeut oftast arbetar i egen regi.

Kursplan och information i korthet

Anatomi och fysiologi
Kurserna innefattar läran om vävnader, organ och organsystem, benen, musklerna, lederna och nerverna.

Patologi
Kursen innefattar grundläggande sjukdomslära om hästens vanligaste sjukdomar.

Näringslära
Kursen innefattar grundläggande kunskaper i hästens utfodring och näringsbehov.

Etiologi
Kursen innefattar grundläggande  kunskaper i hästens beteende. Både gentemot andra hästar och gentemot människor.

Manuell medicin
Kursen innefattar gedigen förståelse samt teoretisk och praktisk kunskap för kroppens symmetri och rörlighet.

Akupunktur
Kursen innefattar gedigen förståelse samt teoretisk och praktisk kunskap för den kinesiska medicinen och särskilt akupunktur.

Örter
Kursen innefattar grundläggande kunskaper i örtmedicin.

Maskiner
Laser för behandling av sår och skador samt akupunktur i samarbete med Irradia

El och djupvåg

Utrustning
Gedigen grund i sadeltillpassning och analys av sadel, häst ryttare i samarbete med bla VBR

Bett och huvudlagstillpassning

Övrigt
Det finns plats för specialintressen och utrymme för elever att påverka en del kurstimmar

Egna och andra yrken
Kursen innefattar kunskaper hur man arbetar som terapeut rörande exempelvis journalföring och tystnadsplikt samt om andra yrken och yrkesutövare inom hästnäringen.

Coachning
Vår avsikt är att skapa duktiga kollegor runt om i landet. Vi vill att våra elever ska lyckas. Därför kommer vi att finnas med som mentorer under och efter avslutad utbildning. Vi kommer också att erbjuda fortsatt coachning och affärsutbildning.

Praktik
Eleverna gör praktik hos olika yrkesverksamma inom hästsektorn och skapar i första hand dessa kontakter själva. En del av praktiken sker med Mia och Daniel och färdiga Equine Optimizer plus att eleven gör ett stort antal analyser/behandlingar på egen hand. År 2 får man börja jobba och ta elevpris för sina behandlingar vilket gör att man kan finansiera en del av utbildningen och utvecklas och bli bättre medan man har stöd.

Lagar och regler
Eleverna får utbildning i vad som gäller för lagar och regler kring deras yrke.

Prov och specialarbete
Varje seminarie efterföljs av hemtentamen. År 1 och 2 efterföljs av slutprov. Ett examensarbete ska göras år 3. Slutexamen i augusti år 3.

Lärare och föreläsare
Ansvariga för utbildningen är Mia och Daniel Kleen. Under utbildningen kommer flera olika svenska och internationella veterinärer att föreläsa om sina specialområden såsom tänder, medicin, gynekologi, ortopedi, akupunktur. Dessutom kommer svenska och internationella professionella hålla föreläsningar, så som hovslagare, hovterapeut/hovvårdare, foderspecialist och beteendevetare från SLU, hästkiropraktor och elitryttare inom olika discipliner m.fl.

Betygen i kurserna är:
Mycket Väl Godkänd, Väl Godkänd, Godkänd, Icke Godkänd
När du genomfört utbildningen med Godkända betyg blir du diplomerad Equine Optimizer.

Tid och kostnad
Kursen räknas som 3 år heltidsstudier och bedrivs delvis på distans. Eleverna läser lärarlett men delvis självständigt. Man bör kunna lägga i snitt 3 klocktimmar per dag hemma, 7 dagar i veckan året runt.

99 seminariedagar (33 helger, 11 per år) som man måste vara på plats. Oftast är dessa dagar förlagda fredag- söndag men det kan förekomma även några torsdagar. Däremellan är det hemtentor, praktik, specialarbeten och självstudier.

Oftast håller vi till i Mölndal men det kommer ibland vara på annan ort. (Än så länge har vi varit i Stockholm, Varberg och Skåne också)

Totalt pris 2019-22 30 000 SEK ex moms per termin. Det finns möjlighet att månadsbetala under 36 månader efter avtal. Det tillkommer kurslitteratur ca 10000 samt anmälningsavgift på 3000 SEK ink moms och en examensavgift på 5000 SEK ex moms. Det ingår inte boende. Det är obilgatorisk middag varje seminarie och där ingår 1 huvudrätt. Dessutom ingår skoljacka, väst och tröjor för varma och kalla årstider.

När man skrivit på avtal så har man en plats och förbinder sig att betala hela utbildningen.

Vi vill ha så stor spridning som möjligt bland eleverna både geografiskt och mellan dicipliner därför sker antagning sker efter intervju.

Vill du även läsa till certifiering på hund?

2019-22 erbjuder vi 28-30 dagar extra med fokus på hund rehab, beteende, raskunskap, farmakologi, neurologi och ortopedi mm så att du även kan jobba professionellt med hund. Till vår hjälp har vi samarbete hundfysioterapeut, veterinärer, beteendevetare mfl. Dessa kurser kommer förläggas lördag-söndagar och kostar endast 1200kr ex moms extra i månaden.

Vill du gå utbildningen?

Har du frågor? Kontakta oss! Ring 0763090738 eller maila på mdkleen@equiterapi.com

jag vill gå utbildningen