Laser

Behandla skada
Lindra smärta

Utrustning

Sadeltillpassning enl. VBR
Bett och huvudlagstillpassning

Hundträning

Fysträning
Grunder i agility

Laser

Laser är riktigt bra på akuta skador och inflammationer, sår, svullnader och blödningar.
Vi har en klass 3 laser, med rött ljus som har lägre frekvens och en 904, ljus som inte vi kan se, som går tränger längre in.

Utrustningstillpassning

VBR är grunden i vår utrustningstillpassning.

Vi rekommenderar starkt att denna kunskap som Maria Hallring har lärt oss. Hon och Lena Gunnarsson har utbildat oss, våra elever och flertalet andra duktiga tränare och sadelutprovare. Läs mer om dem på facebook och på Marias sida Ergo X2.

Det innebär att man gör en grundlig analys av ryttarens kropp, en sitsanalys för att veta hur bäckenet ser ut för att få reda på vilken sadel som ryttarkroppen får bäst hjälp av. Hur ofta ser vi inte ekipage där sadeln inte tar fram det bästa hos ryttaren utan snarare stjälper? Och hur ofta möter man inte de som säger att de får ont i höfter eller framtill? Det ska inte vara så. En sadel ska hjälpa ryttaren att hamna i neutral position och därmed vara stabil och balanserad. Den andra delen är att verkligen hitta en sadel som passar hästens rygg. Där mäter man och känner både när hästen står still och när den rör sig. Tredje delen är att treenigheten, hela ekipaget ska vara ett och så bra det kan bli. 

Tyvärr har vi inga sadlar i lager men vi har kontakter med kollegor som har som vi gärna rekommenderar eller så kan du ta hem från en butik och vi kan prova olika modeller tillsammans. Behöver du en ny sadel så börja med att vi kikar på den du har och gör en sitsanalys så du vet vad du ska leta efter. På bilden nedan ser ni en av våra teamryttare som har en Ergo sadel i samarbete med Liza Öjetoft.

Bett är också väldigt viktigt att man har rätt. Det är vanligt med för stort, för långt som viker sig så att hästen biter tag i det och sliter ner tänder. Vi har lärt oss av Veterinär odontolog Ylva Rubin. En annan grym veterinär är Christine på Veterinärbesöket, kika på hennes facebook för massa kunskap och tips.

 

Hundträning

En bit som har börjat ta plats i vårt företag är hundträning. Vi har själva fyra hundar, två Minature American Shepherd och två Border Collies. 

Du kan boka privatlektioner i bl.a:

Fysträning. En av MASarna är sjuk i en ärftlig neurologisk sjukdom och det har drivit vårt intresse för rehab och prehab. Vi jobbar varje vecka med balans och proprioceptionsträning.  Det kan vara allt ifrån att kliva i och ur lådor, klättra på, över, under allt man kan komma på. Gå på olika material och verkligen väcka nervcellerna så att motoriken kan fungera. Vi jobbar också med styrketräning i form av simning, vattentrask, övningar på balansdynor och balansbollar och allt man kan komma på i naturen. Detta ingår i vår utbildning för Canine Optimizer eleverna och som hundägare kan du också boka tid med oss för träning eller för att få tips på träningsupplägg om du t.ex vill optimera din tävlingshund och förebygga skada eller om du har en hund som haft en skada och kanske blivit behandlad veterinärt och nu behöver rehab. Vi har en helt fantastisk kollega och mentor inom hundfysioterapin, Leg. Fysioterapeut Anna Nähl på Dog totality sweden, du hittar henne på Instagram och där finns massa fina videos med bra tips!

Agility grundkurs. Mia är gdk A1 instruktör.

Nosweork. Mia är gdk noseworkinstruktör och doftprovsdomare.

Valp och vardagslydnad. Mia går 2022-2023 hundinstruktör-hundpsykologutbildning på Hundskolorna i Skövde och kommer kunna hålla kurser i grundträning från valp till vuxenhund. Just nu finns det plats för ”projektekipage”= kurser som Mia ska hålla inom ramen för utbildningen och dessa är kraftigt rabatterade. Hör av dig om du är intresserad!