Kort om oss
Det började 1998 med Equiterapi.com. 2012 blev vi MD Kleen och 2016 tog vi namnet Alternative Health Works och örterna fick varumärket Herbal Works by Sweden. Vi som driver företaget heter Daniel och Mia Kleen. Vi behandlar främst hästar men också människor och smådjur. Det är våra resultat med behandlingar av häst som gjort oss kända. Vi jobbar med individanpassade lösningar och väljer den eller de terapiformer som bäst passar varje patient. De terapiformer vi använder är akupunktur, manuell terapi och örter. Läs mer om våra terapiformer under rubriken Terapier. Vi jobbar förebyggande, underhållande och rehabiliterande. Vi har mycket goda samarbeten med veterinärer, tandläkare, hovslagare, och andra professioner kring din häst. Vi kan guida dig rätt.

Akupunktur, manuell medicin och örter
Det är på den grunden hela verksamheten vilar. Det är det terapiformer som ligger oss varmast om hjärtat och som vi anser vara de mest kraftfulla. Vår stora specialitet är kinesisk medicin dvs. akupunktur och örter ofta i kombination med manuell terapi.
Vi har vår bas i Göteborg, en mottagning i Mölndal dit du är välkommen själv eller med din hund.
Hästarna besöker vi där de står. Vi ser helst att de inte transporteras i samband med behandling för att få ett hållbarare resultat.

Webshop
Butiksdelen med örter växte fram efter önskemål från kundkretsen och innehåller mycket av det som behövs för att hålla hästen frisk. Förutom de örter som finns tillgängliga där så gör vi gärna individuella örtblandningar speciellt för dig och dina önskemål. För att få en individuell blandning kommer ett bra verktyg här på sidan. Med hjälp av Nätterapeuten kan vi blanda till örter som är anpassade för individens situation här och nu. Nätterapeuten är under renovering och kommer att återlanseras under 2018. Men du får gärna maila oss så kan vi ta information via mail eller på telefon.

Daniel Kleen, Equine Optimizer


Equiterapeut 96-98 ISHU. 
Därefter bl.a: Flertalet kurser i Akupunktur för Are Thoresen och Carola Krokowski, Kiropraktik för Bill Hampton, Laser för Lars Hode, 3 år TCM vid China Academy of Medical Science, Pågående Tierheilpraktikerutbildning, Lärare på Arcanumskolan 2008-2012 i veterinär basmedicin och djurakupunktur Dornterapi 2011, Lärare på Alternative Healthworks Elite Education till Equine Optimizer

Om Daniel: Daniel är en otrolig kunskapskälla. Hann brinner för att lära och utbilda. Han har troligen Sveriges största alternativmedicinska bibliotek med böcker på svenska, engelska, tyska och spanska. Han kan också en del arabiska och kinesiska. På skrivbordet ligger böcker han själv jobbar med att skriva. Han är en örtkonstnr och första örtboken kommer ut i början av 2018. Hästintresset började som ungdom och han har en bakgrund inom travet. Fritidsintressen är golf och familjen.

Mia Kleen, Equine Optimizer


Veterinär basmedicin och djurakupunktur på Arcanumskolan, 2010-2012. Därefter Bl.a: Flertalet kurser i Akupunktur för Are Thoresen och Carola Krokowski, 3 år TCM vid China Academy of Medical Science, Dornterapi 2012, Lärling hos Daniel sedan 2011, Pågående avancerad manuell terapi ortopedmedicinska institutet, 2017 Lymfmassage, Lärare på Alternative Healthworks Elite Education till Equine Optimizer

Om Mia: Mia har ett otroligt öga för helheten. Hon ser oftast direkt på en individ eller ett ekipage var dess problem sitter och är en fantastisk terapeut för både häst och human. Mia brinner för att hjälpa djur och människor att må bättre och prestera så bra de kan. Mia är uppväxt med hästar och har ridit klassisk dressyr och hoppning fram till 2011 då hon var med om en bilolycka som satte stopp för ridning. Därefter har jobbet, kontakten och kommunikationen med hästarna fyllt all tid. Det är hög tid att ta upp ridningen. Andra fritidsintressen är familjen och familjens hund som flyttar in i Dec 2017 och cross fit.

Evelina Nyberg, blivande Equine Optimizer

Sveriges Ridgymnasium i Varberg 2009-2012. Evelina jobbar som heltidsanställd och lärling hos oss och går även vår utbildning till Equine Optimizer och Canine Optimizer. Hon sköter om webshopen, kundkontakt, utför elevbehandlingar och det mesta runtomkring företaget.

Om Evelina: Evelina bor i Borås med sin sambo som är hovslagare och sin hund Todd.  Todd assisterar också på kontoret ibland. Hon har ett brinnande intresse för hästar och framtidsvisionen är helt klart att få jobba med dessa underbara djur på heltid och göra skillnad för både häst och ryttare. Som det är nu har de 3-4 hästar i olika åldrar och typer. Evelina håller gärna på med hoppning. Tillsammans är de riktigt bra på problemhästhantering och tillridning.