Hur vi jobbar

Denna video är några år nu och det är dags att göra en ny 🙂

Vi jobbar med alla slags hästar på alla nivåer. Vi har kunder inom alla discipliner och är vana vid olika typer av utmaningar.

Som grundkoncept kan man säga att vi gör en genomgång som innehåller de flesta eller alla av följande steg. Vi gör de som vi anser behövs vid varje enskilt tillfälle.
Det är resultatet som är det viktiga. Inte den tid det tar. 

1 Anamnes – ta reda på hästens bakgrund och vad vi kan hjälpa till med idag.

2 Visuell bedömning – vad ser vi avseende päls, beteende, benställning, rörelsemönster, hull, muskulatur och artrofier, asymmeterier, eventuellt painface, hovar och skor, sår och ärr, man och svanskvalitet, eksem. Miljö och omgivning, mm.

3 Palpation – vi känner igenom hästens muskler och senor efter eventuella spänningar eller smärta och benens leders rörlighet med fysikalisk testmetodik och är uppmärksamma på eventuell smärta. Ofta gör vi mjuk ledmobilisering samtidigt. Vi går  igenom allt från nos till svans; snabbkoll i munnen, käkleder, nacke, hals, bröstrygg, länd och bäcken. Vi känner på akupunkturpunkter och triggerpunkter och jobbar även med pulsdiagnostik.

4 Sadelkoll och bett/huvudlagscheck.

5 Rörelseanalys på rakt spår och liten volt. Ibland utökad rörelse analys med longering i alla gångarter och eventuellt uppsuttet och på olika underlag om den möjligheten finns. Viss typ av genomgång kräver fler neurologiska tester.

6 Behandling med akupunktur som hästen får stå med i ca 5-20 min. Vid behov jobbar vi med fasciarelease-tekniker runt de funna problemområdena.

7 Laser på sår, senskada, ömma muskler eller istället för akupunktur på nålrädda

8 AMT, Avancerad Manuell Terapi med kiropraktiktiska, osteopatiska eller dornterapeutiska tekniker. Vi vill helst komma på orsaken och göra så lite som möjligt så att kroppen själv tar hand om symptomen när den är i balans, det ger bäst resultat.

9 Har vi kikat i rörelse först eller efter palpationen så vill vi se igen vad behandlingen gjort.

10 Tips till ägaren. Vi vill gärna dela med oss av enkla behandlingsmetoder som du som ägare själv kan jobba vidare med för att få ett mer hållbart resultat. Det kan vara t.ex stretch, strain-counterstrain, fascia tekniker, massage, lymfmassage eller akupressur.

11 Vi vill också hjälpa er med tips som innefattar träning, uppföljande behandling av oss och andra kontakter för att hjälpa just er med alltifrån sadlar till tränare eller örter.

12 Ryttarbehandling

Läs mer på sidan https://alternativehealthworks.com/kontaktboka-tid/