Stallbesök

Vi kommer ut till dig

Behandla hunden

Hunden är välkommen till Mölndal eller så möts vi i annan passande lokal.

Välkommen

Välkommen att boka tid till dig själv i Mölndal.

Hur vi jobbar

Vi jobbar med alla slags hästar och hundar på alla nivåer, i alla discipliner Och dess människa.

Som grundkoncept kan man säga att vi gör en genomgång som innehåller punkterna 1-6 och resterande punkter vid behov eller på förfrågan. Vi gör de som vi anser behövs vid varje enskilt tillfälle.
Det är resultatet som är det viktiga. Inte den tid det tar eller mängden nålar. Konsten är att få så bra resultat som möjligt och för att få det så behöver man vara precis, hitta nyckeln. Vi vill behandla 2-3 gånger med 3-6 v emellan och därefter är rekommenderat underhåll var 6e månad och oftare om det är en individ i full träning som ska prestera.

1 Anamnes – ta reda på bakgrund och vad vi kan hjälpa till med idag.

2 Visuell bedömning – vad ser vi avseende päls, beteende, benställning, rörelsemönster, hull, muskulatur och artrofier, asymmeterier, eventuellt painface, hovar och skor, sår och ärr, man och svanskvalitet, eksem. Miljö och omgivning, mm. 

3 Palpation – vi känner igenom muskler och senor efter eventuella spänningar eller smärta och benens leders rörlighet med fysikalisk testmetodik och är uppmärksamma på eventuell smärta. Ofta gör vi mjuk ledmobilisering samtidigt. Vi går  igenom allt från nos till svans; snabbkoll i munnen, käkleder, nacke, hals, bröstrygg, länd och bäcken. Vi känner på akupunkturpunkter och triggerpunkter och jobbar även med pulsdiagnostik.

4 Behandling med akupunktur som hästen får stå med i ca 5-20 min. Vid behov jobbar vi med fasciarelease-tekniker runt de funna problemområdena.

5 AMT, Avancerad Manuell Terapi med kiropraktiska, osteopatiska eller dornterapeutiska tekniker. Vi vill helst komma på orsaken och göra så lite som möjligt så att kroppen själv tar hand om symptomen när den är i balans, det ger bäst resultat.

6 Tips till människan. Vi vill gärna dela med oss av enkla behandlingsmetoder som du kan jobba vidare med för att få ett mer hållbart resultat. Det kan vara t.ex stretch, strain-counterstrain, fascia tekniker, massage, lymfmassage eller akupressur. Vi vill också hjälpa er med tips som innefattar träning, uppföljande behandling av oss och andra kontakter för att hjälpa just er med alltifrån sadlar till tränare.

7 Förslag på kompletterande örter

6 Rörelseanalys på rakt spår och liten volt. Ibland utökad rörelse analys med longering i alla gångarter och eventuellt uppsuttet och på olika underlag om den möjligheten finns. Viss typ av genomgång kräver fler neurologiska tester.

7 Laser på sår, senskada, ömma muskler eller istället för akupunktur på nålrädda

8 Sadelkoll och bett/huvudlagscheck. Vi jobbar enligt VBR med analys av ryttare-häst-sadel. 

9 Ryttarbehandling, behandling för tvåbenta. Du kan komma för enbart akupunktur eller inkl dornterapi och eller AMT och träningstips.

Boka tid