20 februari 2018 08:56 Länk
När du behöver en genomgång av hästen.
Du behöver inte åka, vi kommer ut till dig!
Vi erbjuder behandlingar med traditionell veterinärmedicinsk grund och alternativmedicinsk behandling.
Muskulär genomgång och massage. Avancerad manuell terapi, mobilisering av leder med osteopatiska, mjuka kiropraktiska och dornterapeutiska tekniker.
Akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin och innervatoriskt som muskelavslappning och smärtlindring.
Vi har längre utbildningar som certifierad massör (axelssons), djurakupunktur och veterinär basmedicin 2 år, tcm örter och akupunktur 3 år, equiterapeut 2 år och många kurser som helhästdissektion, biomekanik och avancerad akupunktur, kortare kurser i hovar och tänder med passning av bett och huvudlag.
Vi bedriver en 3årig utbildning för 17 st elever som blir utbildade i hästfysioterapi och 2019 certifierade Equine Optimizer.
Och ordnar vidareutbildningar för terapeuter och kurser för hästägare.
Vi jobbar med ekipage, vi behandlar ryttare också. De är från alla discipliner, på nivå från hobby till världsmästare och har god vana av hopp och dressyrhästar, western, islandshästar och distans, bruks och hobbyhästar.
Vi har flera sponsorryttare och samarbetspartners som tränare, ridskolor, hovslagare, veterinärer och andra terapeuter.
Vi är ansvarsförsäkrade och med i svef.
Resultat genom många år har gett oss goda referenser och recensioner.

Teamet består av
Daniel Kleen, jobbat heltid sedan 1998
Mia Kleen, jobbat heltid sedan 2012
Evelina Nyberg lärling på heltid sedan 2016
Tina Hansen, massör sedan 2000 och elev sedan 2016, lärling sedan 2018

Välkommen!

www.alternativehealthworks.com

Våra örter hittar du på www.herbalworksbysweden.com

Dela gärna. 🌷
Inläggsbild
19 februari 2018 17:54 Länk
Kärlek 😍
Återbesök 1 på klinik med en patient.
Hon har bockat och betett sig lite tokig i ridning men även i longering. Hon har t.om gått omkull ett par gånger i kurvor, sånt ska man inte acceptera utan att kolla upp. Hon är en svår häst som går över sin människa om den inte är tillräckligt erfaren och säker. Så det har varit svårt att under resans gång veta vad som är smärta och vad som är humör och hantering.
Efter att inte fått tillräckliga resultat på två behandlingar så var det dags för nästa steg.
Tillsammans med Lotta mfl på Ale djurklinik har vi hittat flera saker som nu är åtgärdade eller behandlade.
Hon är synligt sned och ojämn i korset, lägre på en sida och korset rör sig osymmetriskt. Det är inte muskulärt för att kompensera en annan smärta nere i benen längre då hon är ohalt för dagen. Ena hasen, på låga sidan, behandlades sist. Det är inte bara en spänning pga ett rörelsemönster, en sadel eller en ryttare. Misstanken från veterinären är att hon kan vara född så. Hon hittade lite lite kissing spines på ett ställe som blev behandlad förra gången och då fick en framhov korrigerad verkning då den var högre på utsidan och röntgen visade felställt hovben. Hon hittade också små små förändringar i länd och korsled behandlad.

Nu väntar rehab träning och uppbyggnad av mer ryggmuskulatur. Skritt i ett par veckor, regelbundna behandlingar av oss var 2-4v och sedan börja trava och som mål kunna galoppera rakt fram om 2 månader efter återbesök 2.
Ägarna står inför utmaningen att lära sig tömköra vilket de kommer klara galant med lite hjälp!

Jag är glad att ha fått förtroendet av denna familj och blivit ombedd att vara med som stöd. Tacksam för alla er kunder som litar på vårt omdöme. I detta fallet hade de annars varit iväg på intensivträning i både ridning och hantering. Och tacksam att ha bra kontaktnät och samarbeten med veterinärer, hovslagare och tränare.

/Mia Kleen
Inläggsbild
18 februari 2018 21:57 Länk
Tips om kul jobb hos bra folk! 😀
17 februari 2018 14:13 Länk
Wow!! Grattis Alice Lindgårde och Dalyss till vinst MsvB:4 idag i Falkenberg! ⭐️ Inte nog med final i guldtouren förra helgen i hoppning, nu vinst i dressyr också. Grymt! 👏🏻 #sponsorryttare #alternativehealthworks #mdkleen #dressyr
Inläggsbild
16 februari 2018 16:32 Länk
Denna fina tjej hjälper vi nu att komma tillbaka efter konstaterad anaplasma i oktober. Hon har nu fått sin tredje behandling och börjar bli riktigt fin i muskulatur och snedheter försvinner mer och mer. Första behandlingen gjordes innan anaplasma konstaterades och då för att ägaren kände att hon inte riktigt var sig själv men inga uppenbara symtom mer än att hon var lös i magen och svår att rida i höger varv. Hästen hade en del låsningar och var spänd i sin muskulatur. Hon behandlades och under tre-fyra dagar var hon helt som vanligt, sen kom allting tillbaka. Veterinär tillkallades och prover togs. Det är fascinerande hur väl de kan svara och att vi faktiskt fick henne ”bra”, även om det bara var för några dagar trots sjukdomen. Hon behandlades av veterinär och är friskförklarad sedan några veckor tillbaka. Hon har under en period på fyra veckor fått två behandlingar och sätts nu igång. Ägaren ger henne vår örtblandning MD Mover för att hjälpa hela rörelseapparaten att komma tillbaka samt använder vårt liniment Edlax för att hjälpa ytterligare utifrån. Idag när hon fick behandling var det en helt annan individ, muskelspändheten i kroppen är borta, knappt någonting kvar att justera, pälsen är blank och glimten i ögat är tillbaka. Fantastiskt att få hjälpa till med båda förebyggande, underhållande och uppbyggande behandlingar! ⭐️❤️ / Evelina #mdkleen #alternativehealthworks #herbalworksbysweden #equineoptimizer #akupuntur #amt
Inläggsbild
16 februari 2018 08:51 Länk
Halloj 😍

Nyheter och
PLANERINGSINFO!!

Vill du gå avancerad akupunkturkurs så är det hög tid att anmäla dig! 28/2+1/3. Du bör ha grundutbildning.

Vi har några kunder som väntar i Södra Halland, Småland och Östra Skåne, bor du där och vill du ha tid är det en bra tid att höra av dig!

Som det ser ut nu. 😜

MD=Mia och/eller Daniel, E=Evelina=Elevbehandling
T=Tina=Elevbehandling eller Massage Tina har 18 års erfarenhet som massör.

OBS Innan du bokar, läs alltid https://alternativehealthworks.com/kontaktboka-tid/
Fr-sö v 7 är vi uppåt Trollhättan, Uddevalla, Lysekil

V8
Det finns tider på dessa ställen och tid att åka till andra!
Må: M Hisingen, Ale, DT Mölndal, Partille, Lerum
Ti: MD Borås, Kungsbacka
On: MD Mölndal, Lindome, Partille, T Partille
To-Lö: Seminarie helg med Equine Optimizereleverna
V9
Det finns tider på dessa ställen och tid att åka till andra!
Onsala, Förlanda, Varberg, Mark, Borås..
On-To vidareutbildning för akupunktörer, välkommen!

På platserna ovan ser du ungefär åt vilket håll vi är, säg till om du vill ha tid så pusslar vi in i de allra flesta fall!
Vill du ha oss till andra ställen, låt oss veta så bokar vi något.
Väntar du på tid men inte har fått, påminn oss gärna!
Ring oss på 031871119 (du kommer till slut till telefonsvarare om ingen av oss kan svara) eller smsa på 0730891971 eller 0763099738.
Vi svarar på pm här på facebook företagssida, sms och mail oftast samma dag.
Inläggsbild
13 februari 2018 21:05 Länk
Härlig hästdag i skåne! Flera väldigt olika patienter.
En med misstänkt fraktur eller fläkskada eller kanske senskada, vi jobbar med den i samarbete med veterinär.
En med svår mugg
En som ska boostas inför dräktighet
Ett antal med inskränkt rörlighet i hals, has, länd, käkled, bröstrygg...
Stela muskler, skadade muskler...
Dålig hovkvalitet, känslig hud...
Utmaningar varje dag. Alla individer är unika..
Vi ÄLSKAR att jobba med hästarna och varandra 💖 (/Mia och Daniel)
Tack @emelie_ina för bra praktikjobb idag!
#mdkleen #alternativehealthworks #akupunktur #amt #hästfysioterapi #hopphäst #equiterapeut #equineoptimizer #veterinär #teamwork
Inläggsbild
11 februari 2018 21:06
Malin Strömberg Partille RK!!! Vi vill ge dig också en bonus på 500kr till behandling, örter eller kurs!
Du blev också nr 5000 😀💖😀
11 februari 2018 17:34 Länk
Grattis till vinst Helena Dackevall!!!! 🥇
🦄💐🥂🍾🎉
Du får ta med dig Eva Olén till Scandinavium på lördag kväll! Och så får du ge Louise och Cecilia 500kr var att använda till örter, behandling eller kurs.

Vi vill dessutom lägga till ett bonuspris till Ronja Nilsson från Linköping som blev följare 5000!! 💛🔝
Du får också 500kr att använda på behandling, örter eller kurs! (Kommer upp på torsdag-fredag)

Pma oss för att lösa ut vinster.

Tack alla följare, kunder, hästintresserade och vänner för att ni tror på oss och hjälper oss hjälpa ännu fler och bli ännu bättre!

🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈
Inläggsbild
11 februari 2018 15:51 Länk
Nu fick vi nya hästfocus i handen!
Så spännande tid tidningen har framför sig! Nu är islandshästarna i tidningen och snart kommer westernhästarna. Tidningens vision är att skapa ett forum för alla hästmänniskor, oavsett disciplin och ras. Alla har något att lära sig av alla. Och DEN visionen har vi också! Heja Emma och teamet på @hastfocus! 👏

I nummer 1 skvallras det lite om boken som är i väg för sättning, Daniel intervjuas om örter för att minska parasiter och dessutom pryds omslagets baksida av en av våra sponsorryttare, den omtyckta Lycka Rider bloggaren, förebilden, barrelrace drottningen och genomgoa hästtjejen Rosie Blomqvist och hennes Dash my sucess, foto av Bilder för livet - artphotograph Mi Ritzen!!! 💖 Dessutom finns massa andra intressanta artiklar om hälsa, träning och islandshästar mm
#teamworkmakesthedreamwork #hästfocus #barrelrace #dashmysuccess #islandshäst #quarter #hästfysioterapi #hästhälsa #hästtidning #örtbok #herbalworksbysweden #alternativehealthworks #fotograf #western #luckyrider #mdkleen
Inläggsbild
10 februari 2018 18:14 Länk
Inläggsbild
10 februari 2018 08:24 Länk
Det här är vi också superglada för!!!
Två grymma elever som är duktiga inom mycket samma och lite olika områden slår sig samman och ger nu västsvenskarna kring Halland och västra Götaland en duktig sadelutprovare med större möjligheter!
Johanna Kristensson på Equine harmony och Annika Nilsson på Annikan Hästtjänst, stort grattis till er!!
Vi rekommenderar er å det varmaste! ❤💙
/Mia, Daniel, Evelina och Tina
#teamwork #teamworkmakesthedreamwork #primero #sadelutprovare #lippo #ergo2x #equipe #laserterapi #equineoptimizer #alternativehealthworks #hästmassage #equibodyworker #hästfysioterapi #akupunktur #amt #ahweliteeducation
Inläggsbild
9 februari 2018 19:20 Länk
Välkommen i teamet som kollega, Tina Hansen!
Vi är väldigt glada för att du valt att jobba med oss och faktiskt lägga ner din egen firma som dessutom nyss fått nytt namn, Vision of Health. Vi tror att våra visioner kommer vara bränsle till ett framgångsrikt samarbete!

Tina har ordet:
Jag har jobbat som hästmassör i 17 år!!
Jag bor på en gård utanför Veddige i Varbergs kommun med familj, islandshästar och hundar. Hela livet har jag hållit på med hästar och brinner för att hästar, hundar och folk ska må så bra som möjligt. Som hästmassör jobbar man mycket förebyggande och nu med min nya utbildning till equine optimizer kan jag göra ännu mer för att förebygga och stärka/optimera hästen! Det är också väldigt spännande och roligt att få chansen att jobba tillsammans med otroligt duktiga Mia, Daniel och Evelina!

Detta innebär att vi utökar med att erbjuda fler elevbehandlingar och ren massage!
Tina har gått över hälften av vår 3åriga utbildning och redan varit med på ett par vidareutbildningar med oss. Tack vare den gedigna erfarenheten så känner vi oss helt trygga med att ge Tina förtroendet! Vill du anlita Tina så är det 600-750kr ink moms och resa (50% av våra priser) och man bokar som vanligt via oss. Det finns också möjlighet att välja ren massagebehandling och då är priset 800kr ink moms och resa, en mer välutbildad massör är svår att finna!
Dessutom så har Tina tidigare haft mycket uppskattade massagekurser och tanken är att vi ska erbjuda det i fortsättningen också! Först ut blir det i vår kurs i Mars, för hästägare - massage och örter för att du själv ska kunna hjälpa din häst att må så bra som möjligt. Vill du veta mer så Maila oss. mdkleen@equiterapi.com

Varmt välkommen! 💖🌟👌🔝
Önskar Mia, Daniel och Evelina
9 februari 2018 16:21 Länk
Helt engagerad publik!!! 😍🤣
#minimiles #miniatureamericanshepherd #mas #showjumping #ginatricot #equestrian #alternativehealthworks #hopphäst #hästhoppning #hästfysioterapi #valp
9 februari 2018 13:19 Länk
Heja @aliceisabellacharlotta
👏👏👏🌟🌟🌟🌟🌟💖

Felfri i 140!
Blir det att få komma in på prisutdelning?
#nagelbitande #minimiles #hopphäst #ginatricot #alternativehealthworks #herbalworksbysweden @ Borås Fältrittklubb
Inläggsbild
8 februari 2018 14:12 Länk
Halloj 😍

Nyheter och
PLANERINGSINFO!!

Hundar kan också få hjälp! 😀

Vill du gå avancerad akupunkturkurs så är det hög tid att anmäla dig! 28/2+1/3. Du bör ha grundutbildning.

Vi kommer inom mycket kort att presentera en ny kollega!! 😎😁

Som det ser ut nu. 😜

MD=Mia och/eller Daniel, E=Evelina=Elevbehandling

OBS Innan du bokar, läs alltid https://alternativehealthworks.com/kontaktboka-tid/
Fr-sö v 6 är vi på Borås GP och uppåt Trollhättan, Uddevalla, Lysekil

V7: Det finns tider på dessa ställen och tid att åka till andra!
Må: MD Borås, Förlanda, Kungsbacka, Mark E Borås
Ti: MD Skåne! E Mölndal
On: MD Bollebygd, Gråbo, Mölndal
To: M Lidköping, Skara, Linköping, D Borås, Ulricehamn, E Mölndal
Fr: M Nyköping och har tid på vägen hem, E Borås, D?

V8:
Borås, Ale, Hisingen, Partille mm
Lite ont om tider pga seminarie vecka med eleverna så hojta så smart Du kan om du vill ha tid denna vecka.

På platserna ovan ser du ungefär åt vilket håll vi är, säg till om du vill ha tid så pusslar vi in i de allra flesta fall!
Vill du ha oss till andra ställen, låt oss veta så bokar vi något.
Väntar du på tid men inte har fått, påminn oss gärna!
Ring oss på 031871119 (du kommer till slut till telefonsvarare om ingen av oss kan svara) eller smsa på 0730891971 eller 0763099738.
Vi svarar på pm här på facebook företagssida, sms och mail oftast samma dag.
Inläggsbild
8 februari 2018 10:46 Länk
Alltid dubbla känslor när man hittar eller misstänker problem och rekommenderar klinikbesök.
Tråkigt för att man inte alltid kommer med glada besked men ändå alltid tacksamhet för att misstankar stämmer. Då kan hästarna få all tillgänglig hjälp från alla håll.
Teamet runt din häst är viktigare än allt. Se till att skapa kommunikation i ditt team. Tränare, skötare, veterinär, tandläkare, hovslagare, terapeut... allas blickar tillsammans kommer närmast sanningen och då finns förutsättningarna för en optimal hälsa och prestation.
Tack alla hästägare för förtroendet ni ger oss och tack i just dessa fallen till Husaby hästklinik för samarbetet! Det betyder mycket att det vi gör uppskattas.
#hästfysioterapi #alternativehealthworks #husabyhästklinik #veterinär #mdkleen #teamwork #travhäst #equiterapi #equineoptimizer #akupunktur #amt #kiropraktik
Inläggsbild
8 februari 2018 09:21 Länk
Hon ser ut som en riktig busunge Melody 😅😍
Susann Borgström
#quarterhorse #mdkleen #alternativehealthworks #herbalworksbysweden #equiterapeut
Inläggsbild
7 februari 2018 21:39 Länk
Glöm inte tävlingen!
Vi vill fira 5000! 🙂
Inläggsbild
7 februari 2018 12:35 Länk
Åh så har vi liten då som också vill vara med där det händer. Liten är inte alltid snäll 😂 Provsmakar Charlies öra.
Ekipageoptimering på g 😀
#shettis #mas #miniatureamericanshepherd #alternativehealthworks #mdkleen #equipageoptimering #equineoptimizer #equiterapi #fysioterapi #bergenkullhast
Inläggsbild