Elite Education – Bli Equine Optimizer

Elite Education

Den sextonde september 2016  startade vi vår utbildning. Vi har 19 stycken elever och vår ambition är att göra dem till landets bästa terapeuter på häst. Utbildningen innefattar en grundlig utbildning i anatomi och fysiologi och etiologi. De utbildas sedan i TCM-akupunktur och manuell behandling i syfte att återställa fri rörlighet i leder så som osteopat/kiropraktor/dornterapeut arbetar. Vi kommer nosa på ytan av örtmedicinen med möjlighet för dem att fördjupa sig mer. Vi kommer också se till att de får en stor inblick i hur andra yrkesverksamma inom hästsektorn jobbar. Vi vill ge förståelse för alla discipliner och möjlighet till framtida samarbeten. Allt för hästens och ekipagets bästa.

Kursplan

Anatomi och fysiologi

Kurserna innefattar läran om vävnader, organ och organsystem, benen, musklerna, lederna och nerverna.

Patologi

Kursen innefattar grundläggande sjukdomslära om hästens vanligaste sjukdomar.

Näringslära

Kursen innefattar grundläggande kunskaper i hästens utfodring och näringsbehov.

Etologi

Kursen innefattar grundläggande  kunskaper i hästens beteende. Både gentemot andra hästar och gentemot människor.

Manuell medicin

Kursen innefattar gedigen förståelse samt teoretisk och praktisk kunskap för kroppens symmetri och rörlighet.

Akupunktur

Kursen innefattar gedigen förståelse samt teoretisk och praktisk kunskap för den kinesiska medicinen och särskilt akupunktur.

Örter

Kursen innefattar grundläggande kunskaper i örtmedicin.

Egna och andra yrken

Kursen innefattar kunskaper hur man arbetar som terapeut rörande exempelvis journalföring och tystnadsplikt samt om andra yrken och yrkesutövare inom hästnäringen.

Coachning

Vår avsikt är att skapa duktiga kollegor runt om i landet. Vi vill att våra elever ska lyckas. Därför kommer vi att finnas med som mentorer efter avslutad utbildning. Vi kommer också att erbjuda fortsatt coachning och affärsutbildning.

Betygen i kurserna är:

Väl Godkänd Godkänd Icke Godkänd När du genomfört utbildningen med Godkänt eller Väl Godkänt betyg, blir du diplomerad Equine Optimizer.