Dornterapi är en manuell metod som behandlar ledbesvär, rörelseinskränkningar, muskelproblematik och även problem i inre organ.
Det är en mjukare metod än kiropraktiken därför att man arbetar i rörelse och med hjälp av en aktiv kommunikation med patienten. Således uppfattas behandlingsformen mycket mjukare.
Dornterapin kommer från Tyskland där en läkare, Dieter Dorn, utvecklat en alternativ metod till kiropraktiken. Dornmetoden är relativt ny och behandlar mer holistiskt och har väldigt liten risk att orsaka skador.

Vi har tagit dornterapin steget vidare och utvecklat dornterapi för djur.
Terapiformen är en säkrare variant av manuell medicin eftersom den har mycket färre kontraindikationer. Dvs. tillstånd man inte ska behandla.

Målet med dornterapin är att återställa en normal balans i kroppen.
Spinalnerverna, nerverna i ryggraden påverkas av fysiska problem i ryggraden, de i sin tur påverkar och påverkas av de inre organen. Detta tänk ligger nära den kinesiska medicinen och för oss blir det ett självklart samband när man ser på symptom och behandlingsmetoden är ett fantastiskt komplement i våra behandlingar.

På humansidan använder vi dornterapi och AMT, avancerad manuell terapi som Mia utbildar sig i på ortopedmedicinska institutet i Göteborg. Lärarna där är kiropraktorer och osteopater.