Elevbehandlingar

Nu är det dags för Equine Optimizer eleverna att få komma ut och känna på hästar på egen hand 🙂

Utbildningen till Equine Optimizer är förlagd på tre år. Detta gäng startade i September 16 och är klara i Augusti -19. Utbildningen räknas som heltidsstudier.

Kursmål i korthet:

  1. Veterinär basmedicin, anatomi och fysiologi, biomekanik och rehabiliteringskunskap.
    Eleven ska efter avslutad kurs kunna och förstå den veterinära basmedicinen.
    Eleven ska kunna och förstå vikten av god journalskrivning och kundkontakt.
  2. AMT. Eleven ska efter avslutad kurs kunna och förstå AMT och vissa kiropraktiska, osteopatiska, dornterapeutiska tekniker.
  3. Akupunktur. Eleven ska efter avslutad kurs kunna och förstå akupunktur både ur västerländskt men framför allt österländskt perspektiv.
  4. Örter . Eleven ska kunna och förstå hur man använder örter som kompletteringsfoder till hästar.
  5. Andra professioner. Eleven ska efter avslutad kurs kunna och förstå hästnäringens olika discipliner och yrkesgrupper, hur dessa resonerar och agerar. Eleven ska kunna bygga ett nätverk av goda kontakter med veterinär, hovslagare, massör, sadelutprovare, tränare, foderrådgivare och andra professionella.
  6. Affärsutbildning. Eleven ska efter avslutad kurs kunna och förstå hur man bygger en bra affärsverksamhet. Fokus ligger på personlig utveckling, marknadsföring, varumärkesbyggande och system

Syftet med praktiken är att skaffa sig erfarenhet av flera olika typer av hästar och individer, träna på att analysera, planera, behandla osv. Innan de blir godkända så kommer de ha genomfört 280-300 behandlingar och ännu fler analyser. Nu är vi i början av det.

Vad du kan förvänta dig av eleverna:

  1. Eleverna har övergripande kunskap i anatomi, myologi (muskler), viss fysiologi (hur kroppen och organ fungerar) och biomekanik. Det är en hel del kvar i området. De har ännu ingen kunskap om sjukdomar. Under vintern och våren kommer det byggas på med kunskap med hjälp av veterinärer. Eleverna behöver träna på journalskrivning och kundkontakt, gärna läsa jorunal om det finns ett redan diagnostiserat problem. De får bara jobba på hästar som är fria från smitta. De bör känna igenom muskler, senor, leder.
  2. AMT. Eleverna kan en liten del AMT och vissa kiropraktiska, osteopatiska, dornterapeutiska tekniker. De kan och får lov att behandla rörelseinskränkningar i ben, bäcken och rygg och till viss del använda sig av mjuka manipulationsfria metoder för att påverka muskler i nacken. Fokus på detta ligger framför dem då vi kommer jobba med internationella kiropraktorer mfl.
  3. Akupunktur. Elever har gått igenom hygien, säkerhet och viss nålteknik. De har gått igenom ett par meridianer och punkter samt Fem element teorin och behöver träna på att analysera hästen ur ett helhetsperspektiv, allt i från att ställa konstiga frågor till att titta på hovarnas utseende. De får lov att behandla det de känner sig bekväma med både ur västerländskt (muskulärt) och österländskt (tcm) perspektiv. Största delen av denna kursdel ligger framför dem då vi kommer att jobba med mer TCM mha internationella läkare/akupunktör och veterinär/akupunktör.
  4. Örter . Ännu har vi bara nämn några örter till vissa specifika tillstånd. Här får de hänvisa till oss. Fokus på detta ligger framför dem.
  5. Andra professioner. Flera av eleverna har bakgrund som massörer, sadelutprovare osv. och är väldigt duktiga. Tillsammans har gruppen en stor kompetens! I kursen har vi än så länge haft föreläsning med bl.a. hovslagare, hovterapeut och tränare, elitryttare inom Akademisk ridkonst, fälttävlan, western och islandshästar. Mycket ligger framför oss som bla foder, etiologi, trav, hopp osv. Många av eleverna jobbar proffessionellt med hästar och har bra närverk med hovslagare, veterinärer, tränare runt omkring sig.
  6. Affärsutbildning. Eleverna har viss personlig utveckling och liten grund i vad som är viktigt när man startar företag. Flera av eleverna har redan företag men inte alla. De får alla ta betalt och de som inte har företag redovisar på deklarationen. Eleverna behöver träna på marknadsföring, varumärkesbyggande och vidare personlig utveckling.

Bra att veta om oss och eleverna:

  • Eleverna har ansvarsförsäkring. Om något händer kontakta dem och oss.
  • De får bara jobba i de stall det inte finns risk för smitta
  • Vi, Mia och Daniel Kleen som ansvarar för elevernas utbildning står bakom dem och stöttar och guidar. Eleverna har vårt förtroende till att göra vad just de klarar av. Har du frågor så ring oss gärna.
  • Kostnaden kan skilja sig lite beroende på vart de jobbar, kontakta dem direkt för att få pris.
  • Om eleven redan jobbar som någon typ av terapeut, förvänta dig att under praktikfallen så är fokus på akupunktur och amt.
  • Alla praktikpatienter ska besökas två till tre gånger, varken mer eller mindre. Självklart får eleven följa upp med fler behandlingar utöver de som räknas till praktikfallen. Syftet är att känna på flera olika individer men också att se lite av resultatet av det de gör.
  • Eleverna åker gärna en bra bit och kanske två och två ibland. Boka direkt med dem men ni är välkomna att boka genom oss också.

Ansvariga lärare: Mia Kleen 0763090738 och Daniel Kleen 0703124733

Elever:

Bergström, Sofia – Knivsta, sofiabergstrom@live.se

Borin, Nathalie – Bålsta, nathalieBorin@live.se, annacarin@richardsteen.se

Englund, Anna Carin – Borås, annacarin@richardsteen.se

Engström, Jenny – Borås, jenny.nikander@hotmail.com

Hansen, Tina – Varberg, tinas.hastmassage@gmail.com

Iderud, Carola – Ullared, carola.iderud@gmail.com

Johansson, Cecila – Stenugsund, cecijo77@gmail.com

Johansson, Sofia – Stockholm, joelina.joh@gmail.com

Klink, Juliane – Sjöbo, anghaga@live.se

Kristensson, Johanna – Mark, kristensson_johanna@hotmail.com

Lindby, Clara – Mariestad, lindby_96@hotmail.com

Nardi Dei, Marita – Kungsbacka, maritavictoria1@gmail.com

Nilsson, Annika – Ängelholm, annikan@live.se

Nilsson, Rebecca – Umeå, rebeckan94@gmail.com

Nyberg, Evelina – Borås, jobbar hos oss, mdkleen@equiterapi.com

Olsson, Emelie – Ystad, emelie_ina@hotmail.com

Werner Ralbring, Petra – Kungshamn, petra@renahav.se