Ett yrke för dig! Equine Optimizer.

Utbilda dig till Equine Optimizer

Vill du bli en av landets bästa hästfysioterapeuter? Då ska du läsa till Equine Optimizer – med start nu i september. Det är den terapeututbildning i Sverige som har flest utbildningstimmar.

En av dem som tagit steget och är redo att stå på egna ben är Petra Ralbring från bohuslänska Kungshamn.

Petra är en av de elever som i augusti tar examen som de första Equine Optimizer. Hon berättar här om hur hon kom in på att gå utbildningen, de farhågor hon hade och hur dessa har förändrats till en ljus framtidssyn.

Petra var en av de elever som var bekymrade över den framtida arbetsmarknaden. Hon bor i mellersta Bohuslän – en region som inte är lika hästtät som andra regioner i Sverige.

Det visade sig för Petra att när hon kom ut i stall och visade vad hon kan och vad våra terapier kan göra så spred sig ryktet snabbt både i hemregionen och lite längre bort. Idag samarbetar hon bland annat med det nystartade Rehab- Spa- Träning-center i Onsala och därmed både Hallands Hästklinik i Kungsbacka och HKF – Florian Lackner i Kungsbacka.

Petra har läst till en extra examen som Canine Optimizer dvs. hundfysioterapeut.

Publicerat av Ulrika Johansson Torsdag 4 juli 2019

Vad innebär det att läsa till Equine Optimizer?
Våra elever ska bli grymt duktiga på akupunktur och manuell medicin. Där ligger vårt fokus. Men för att bli de bästa terapeuterna krävs mer än så. Därför satsar vi mycket på breddutbildning.

En stor del av undervisningen gör vi, Mia och Daniel. Utöver det tar vi in föreläsare som har spetskompetens på flera olika områden. Det innebär att vi har föreläsare både från Sverige och internationellt.

Det vi fokuserar på är våra två stora specialiteter:
1. Akupunkturen både enligt traditionell kinesisk medicin och spirituellt samt på västerländskt vis. Du kommer också lära dig hur du kan använda örter för samma ändamål.
2. AMT, den manuella medicinen som innebär mobilisering, fasciatekniker, manipulationer/kiropraktiska, osteopatiska och dornterapeutiska tekniker.

Det är dessa i kombination som gör oss unika och de är riktigt bra verktyg! Det är hjärna och hjärta och händer, som du bär med dig överallt.

Det blir också gedigen utbildning i basmedicin, anatomi och biomekanik samt laser, sadel, ryttare, rehab och insikt i hur de olika disciplinerna inom hästnäringen fungerar och hur olika yrken inom hästnäringen jobbar. Bredden gör att du som nyutbildad terapeut är väl förberedd när du tar examen.

Läs mer här:
https://alternativehealthworks.com/elite-education-2/