Vilja och envishet = Magic

Mycket kan läka med vilja, envishet och lite hjälp

Här kommer en lite magisk berättelse från Pia Ericsson om Magic som idag fyller 20 år. Pia är en gammal kurskamrat till mig, Mia, från Dornterapiutbildning 2012 som själv arbetar som terapeut.

Akupunktur kan bidra till läkning av skelett

 

”GRATTIS 😍 GENUINE MAGIC XX GRATTIS😘
i dag för 20 år sedan bad din mamma mig om hjälp för dina bogar var så kraftiga, och hon fick kämpa för att du skulle komma ut till världen trots att hon fött många föl och var mer av en expert på området…
Det gick ju jätte bra med lite hjälp och sedan har du givit bara glädje, du har varit stark och hållbar och gjort allt i din makt för att vara mig till lags, gångarter eller ej men du har kämpat i vått och torrt.
Som om-sadlad galoppör är det ju inte så lätt att slåss med dom stora fina dressyrhästarna heller… men alltid på gott humör alltid glad o och pigg på nya uppgifter och alltid har du helst velat ta ner månen till mig om du kunnat…TROTJÄNARE I VÅTT OCH TORRT DU ÄR OCH HAR VARIT MER ÄN EN HÄSTÄGARE KAN ÖNSKA SIG TACK FÖR ALLA ÅR SOM VARIT OCH ALLA DOM SOM KOMMERFrisk och kry trots att båda dina föräldrar var över 24 och vi fick höra att det kunde göra dig svagare som individ…dom hade definitivt FEL.
som äldre har du även utvecklat dina gångarter till att vara helt ok wow…Kvalade din första MsvB5 hoppas på att göra det igen! sedan om du vill så blir det MsvA1 det skulle jag tro att du kommer gilla massa nytt att lära och det är ju din grej😁I Nov-18 hände det som inte får hända en 19åring
-BLOCKHALT PÅ HÖGER BAK-
(Fraktur som du själv fick tala om var den satt för ingen hittade felet??? så nu kan du prata också! i Nov-18)
Veterinären sa att det är en fraktur, har åldern emot sig och han skulle gå i liten hage..mm…mm…Du ville inte gå i liten hage… så du har bestämt hela konvalescensen själv, hältan försvann, vi jobbade med allt du önskade från marken, allt endast i SLOWMOTION, 3 veckor, återbesök hos Vet:
Trodde inte sina ögon=0)) omöjligt att ha haft en fraktur så troligen har det varit en spricka i kors si led, och en nerv som nästan gått av..som läkt med raketfart!!!
Trots din ålder har du fantastiskt läkekött, du braverar även här=0))
Bodybuilding i slowmotion i en månad, nu rider jag igen och du känns bättre än någonsin😁 min lilla pärla, vi går inte på runda små ringar ännu, men dock slowmotion jobb i alla gångarter😜 i skog och mark, i all terräng och även klättrar vi ofta. Du är åter igen på G och om allt går vägen är du igång till sommaren Lycka att få äga en sådan härlig häst, tänk det är inte alla förunnat men just jag har fått dig😘 det är jag så fantastiskt glad för😂
– GRATTIS MAGIC DU ÄR OCH FÖR BLIR HELT MAGISK –
Tänk att en häst kan ge så mycket, känner mig privilegierad.
Född i mitt knä och fyller 20 i dag =0))För dig som vill grotta ner dig kommer hela rehabprossessen här:
Hur gick nu detta till🙏
Jo plötsligt en dag stod Magic på 3 ben, var blockhalt på h bak, Jag hade inga indikationer på leder eller senor, ingen värme, inget ont vid palpering? Men kände att det borde sitta högt upp,
Magic var på gott humör visade inte direkt smärta, åt och drack bra, ville absolut inte trampa ner h ben..
tuff har denna killen alltid varit visar inte smärta i onödan.
Det fick bli vetrinärbesiktning, 
utan resultat hon kunde inte hitta var problemet satt hon heller, fick Metakam med mig hem återbesök om 14 dagar.Fick tag i Daniel Kleen som var snäll att komma snabbt samma vecka🙏Magic meddelade mig att det sitter i korsben Siled, jag vidarebefordrar infot och Daniel bekräftade ja här är det❣️Magic tyckte om behandlingen
Blev rak i bäckenet, nöjd🙏 men jag kände han behövde mer och bönade och bad Mia Kleen🙏någon vecka senare, till Ullared bar det av en kväll, Magic fick en rejäl omgång precis vad han verkligen behövde, tror inte någon del av hans kropp glömdes bort denna gång, 
han njöt och var så nöjd som aldrig förr bästa behandlingen ever sa han efteråt. 
Tusen tack Mia vilken omgång🤗redan på väg ut gick han bättre, och sedan bättre och bättre😊Återbesöket hos Vetrinären hon fick höra vad Magic sagt, men ville röntga h bakkota där var inget fynd, ultraljudade alla leder som tycktes vara i toppform på en så gammal häst😉 till sist ultraljudade hon rektalt korsbenet underifrån och hittar en trasig nerv och en fraktur, 
nu var Magic ”bara” från 5 till 3 gradigt halt…
Rek stillhet, kommer ta lång tid, och han har ju åldern emot sig…..
Ytterligare en Mia Kleen behandling efter en månad för koll 👌nu var det bara att bygga muskler igen🙏Bodybuilding Yes🙏
Jag har gjort en ”egen” plan med Magics samtycke såhär rehabiliterar vi🙏
Kontinuerlig egenpåhittad stretching som ” lyfter alla kotor och stärker buken varannan dag.
(som är speciellt framtagen för Magics ”Kissing spine” diagnos från 3 år tillbaka, han hade då den näst sämsta ryggen vet. sett på röntgen🤔)
BIOLIGHT 1/2 timma från början ett par tre ggr/ vecka, nu ca varannan vecka.
När han inte haltade mer gick vi ut men inte bara gick utan han fick jobba med buken i varje steg. Passage liknande gång, men inte fortare än jag går, mer och mer och mer ca var 3dje dag ca.
Efter 3 veckor fick vet. Ylva kolla upp ohalt🙏
Men så fort kan ingen fraktur läka, så det var nog ” bara en spricka” Återbesöket var planerat till ca 4 månader då möjlig hältfrihet borde visas, men hältan försvann redan efter 1,5 månader ca👌
nu var det bara Bodybuilding kvar❣️precis som Mias Beh nr 2 avslutades med. 
Successiv träningsupptrappning
Klättrat i sandtaget med ökande intensitet, tills jag en dag kände att jag vågade rida❣️😊
Rider mer och mer, tömkör och nu börjar han få svettas och bli andfådd med, men fortfarande bara allt i ultrarapid, alla gångarter bara i ultrarapid än så länge.
I mitten på Mars skall vet Ylva ultraljuda då vet vi nog hur det står till med si leden, och den trasiga nerven…Så den som lever får se🙏Jag har goda förhoppningar Magic med🙏🤗Kram från oss till er😇❣️”

 

 

Akupunktur kan läka nervskador så länge inte nerven är helt död

Vi visste inte att det kanske var en fraktur första gången jag träffade Magic i början av December då hon kom till mig hos Sara Lindberg i Ullared för behandling.

Han hade fått som plötslig patella hakning och kunde inte lyfta höger bak utan att darra, som shivering. I efterhand så förstår man att detta var pga nervskadan.

Jag minns att jag och Sara tittade på varandra och undrade om Pia verkligen berättat för Ylva att hästen hade en grav Kissing Spines diagnos för den dagen var han inte på topp när han kom. Men både han och Pia bad mig att våga behandla som vanligt och inte vara för försiktig så jag lossade på låsningar i i stort sett hela ryggen och jag hade nog inte vågat det om vi vetat att det kanske var en fraktur kring bäckenleder.

Veterinär Ylva Lindberg misstänkte då muskelskada bak som orsak till skevt bäcken och kanske något i benens leder då hasen varit svullen men röntgen och UL var så gott som ua. Jag har ett bra samarbete med Lundens och om de litar på att jag behandlar och hästägaren kräver det 🙂 så ja då blir det behandling på hästens villkor och Sara som är van att jobba med Ylva och mig höll full koll på Magic om han visade painface eller på annat sätt signalerade men det gjorde han inte.

När han gick ut gick han lättare. Vilken kämpe!

Gång två när jag träffade Magic i slutet av December så var han lite mer rörlig och glad och han hade redan börjat muskla på sig igen! Då visste vi att det var en fraktur/spricka och en trasig nerv och vi kunde fortsätta jobba med akupunkturen innervatoriskt. och resultatet till gång tre i slutet av Januari, i samband med allt annat Pia gjorde med massage, biolight och rörelse efter konstens alla regler så hade han blivit överraskande fin. Amazing!

Det är fantastiskt att jobba med dessa kloka, starka djur!

Man måste inte vara sin diagnos.

Vi önskar Pia och Magic lycka till!

/Mia Kleen