Vinter – passa på att stärka senor, bindväv och små balanserande muskler – med distansryttare Josefin Blom Lugn

I filmen nedan tipsar Josefin Blom Lugn om hur hon tränar under vintern. Josefin är distansryttare på elitnivå men också välutbildad hälsopedagog och driver eget företaget http://halsopedagog.se/om-foretaget.html Hon hjälper ekipage med massage, träning, kost och coachar såväl genom rädsla och stress som för att fokusera inför större utmaningar och tävlingar.

Vi har känt Josefin i 4år och hon är vår första Teamryttare och vi har haft förmånen att följa hennes mot och framgångar och utveckling och vara en del av den. Hon är en av de som har ett sunt hästtänk, ett helhetsöga med detaljfokus och känsla, de ingridienser som gör att hon är i toppen.

För ett par månader sedan började Josefin på temat vinterträning i detta blogginlägg https://alternativehealthworks.com/omotiverad-att-rida-ut-i-vinter-var-sponsorryttare-josefin-blom-lugn-ger-dig-tips/ -Anpassa tempo efter underlag, variera sittben och se till att rida lika mycket i båda galopperna om underlaget tillåter, är några av hennes tips. Även om det är hårt, knöligt eller lite halt så går det att komma ut och rida och alla olika underlag ger möjligheter till någon typ av träning om så bara långsam stabiliserande skritt, den ska inte underskattas! Den behövs för att stärka upp senor, ligament, bindväv och de mindre stabiliserande musklerna som ger balans, styrkan kommer lättare framåt våren om man gjort ett bra underhåll/förarbete. När du rider ut, välj barfota eller skor och brodd efter vilka förutsättningar du har, det finns ingen universallösning. Vill du diskutera vad som skulle passa er är du välkommen att höra av dig så får du svar av både oss som terapeuter och en hovslagare. Läs mer om broddning https://alternativehealthworks.com/snosulor-och-brodd-bara-fordelar/

Inspiration till vinterträning